1114 Móricz Zsigmond körtér 3/a | Bejelentkezés: +3613611222
Nyitva tartás: H - P: 8.00-20.00 Sz: 9.00-15.00
Közvetlenül a 4 Metró F kijáratánál
ízületek védelme

Az ízületek védelme fogbeültetéssel

Az ízületek védelme

Az állkapocs ízület az a hely, ahol az alsó állkapocs találkozik a koponya halántékcsontjával. Minden alkalommal, mikor rágunk, beszélünk vagy nyelünk, az állkapocs ízület dolgozik, ezért nevezzük a test egyik leggyakrabban használt ízületének.

Az állkapocs-ízületi probléma akkor merül fel, amikor az állkapocs-ízületek a fogak, izmok és az állkapocs helytelen állása következtében túlzott nyomásnak vannak kitéve.

Az is ismert továbbá hogy a fül-, fej- és nyakfájás tüneteiért is a rossz harapás és az állkapocs-ízületekre ható túlzott nyomás tehető többek között felelőssé. A tét tehát nagy, mert ez a jelenség meglehetősen kellemetlen tünetekkel jár:

 

 

 

 • 1Fejfájás
 • 2A fül-, az arc- és a nyak fájdalma
 • 3Fáradékonyság
 • 4 Rossz alvás

Az állkapocs-ízületi probléma kialakulása több okra vezethető vissza. Ez egyik ilyen ok a szabálytalanul álló vagy hiányzó fog.

Az állkapocs-ízületi problémák elhanyagolt esetben további káros hatást gyakorolhatnak a szervezet további ízületi rendszereibe, melyek látszólag nincsenek kapcsoltban fogainkkal.

Ízületi problémák esetében első körben érdemes utána járnia annak, hogy azok nem vezethetőek-e vissza fogászati problémákra.

Az ízületi problémák elkerülése érdekében mindenképpen javasolt a hiányzó fogak pótlása, hogy fogakra nehezedő terhelés újra egyenletes legyen. Hosszú évek vagy évtizedek óta húzódó és életünket megkeserítő ízületi problémákra jelenthet azonnali gyógyírt a fogbeültetés sok esetben.

A Móricz Dental felkészült implantológusai segítenek Önnek feltérképezni fogászati problémáit és azt, hogy vajon a hiányzó fogak az Ön esetében okozhatnak-e ízületi problémákat. Természetesen egy konzultáció során nem csak a problémák feltárása történik meg, hanem a személyre szabott és igényihez igazodó megoldási alternatívák kidolgozása is.

Ez nem jelenti azt, hogy ezzel automatikusan megszűnnek az ízületi problémák, de ez az első és egyben nélkülözhetetlen lépés is a gyógyulás útján.

Ha Ön felfedezni véli az állkapocs-ízületi problémák tüneteit saját magán, akkor mindenképpen látogasson el a rendelőnkbe egy térítésmentes konzultációra, hogy első körben kiderítsük a probléma eredendő okát. Amennyiben a tünetek mögött többek között a hiányzó fogak állnak, akkor ezekre azonnali implantációs megoldási javaslatot is tudunk tenni Önnek.
Várjuk telefonos bejelentkezését a +36 1 36 11 222-es telefonszámon.

  Milyen beavatkozás érdeklik Önt?

  Családi neve *

  Utóneve *

  Mobiltelefon száma *

  E-mail címe

  A fogászati probléma rövid leírása

   

  Ehhez a témához még kacsolódik néhány fontos információt tartalmazó oldal. Kérjük olvassa el ezeket is a lenti dobozokra kattintva: