1114 Móricz Zsigmond körtér 3/a | Bejelentkezés: +3613611222
Nyitva tartás: H - P: 8.00-20.00 Sz: 9.00-15.00
Közvetlenül a 4 Metró F kijáratánál

Az implantátumokról

Mi az az implantátum, miért van rá szükség és milyen típusokból választhat?

implantatum

Fogászati implantátum

A fogászati implantátum egy titánból készült műfoggyökér, mely teljes mértékben képes helyettesíteni a valódi fog gyökerét. A titán egy biokompatibilis anyag, azaz az emberi szervet teljes mértékben befogadja azt, mindenféle szöveti reakciónak ellenáll, semmilyen szervezeti károsodáshoz nem vezet a használata, sem helyileg, sem az immunrendszerben.

A fogászati implantáció tehát nem más, mint az Ön hiányzó fogának vagy fogainak pótlása ezzel a biokompatibilis mesterséges foggyökérrel, amelyre aztán stabilitásában, terhelhetőségében és esztétikumában saját fogaihoz élethűen hasonlító fogpótlás kerül. Mintha csak a saját erős és egészséges fogai lennének.

A beavatkozás célja az, hogy Ön visszanyerje eredeti rágóképességét és esztétikus fogazatát és így újra teljes értékű életet tudjon élni korlátozások nélkül.

Mosolyoghat, ehet és ihat, amennyit csak szeretne…

Az implantációs beavatkozások több, mint 98,5%-a sikeres, így az jelentősebb kockázattal nem jár az Ön számára.

Mivel helyi érzéstelenítésben történik, még annyi fájdalommal sem jár, mint egy hagyományos tömés, így megoldást jelent azok fogászati problémájára is, akik félnek a fogászati beavatkozásokkal járó fájdalomérzettől.

Mi az a felépítmény, miért van rá szükség és milyen típusokból választhat?

implantatum_felepitmeny

Felépítmény implantátumokhoz

Az implantátum a csontba kerül behelyezésre és az abból nem lóg ki, akár csak a természetes fog gyökere.

Belseje üreges és az implantátum begyógyulása után ebbe az üreges részbe lehet belecsavarni az implantátum felépítményt.

Ez a felépítmény lesz az, amely már kiemelkedik a csont felszínéből, illetve az ínyből is. Ez még nem maga a korona. Úgy kell elképzelni, mintha egy természetes fogat az orvos lecsiszolt volna ahhoz, hogy majd koronát lehessen rá tenni, tehát úgy néz ki, mint egy fogcsonk.

Az implantátum felépítmény része készülhet titánból és fémmenetes cirkóniumból egyaránt. Hogy az orvos melyiket javasolja, az függ a pótolt fog helyétől(az elülső, úgynevezett mosolyzónában esztétikai megfontolásból javasolhat inkább cirkónium felépítményt, míg a rágózónában inkább titán felépítményt). Mindkettő teherbírása megfelelő, a kettő között csak esztétikai különbség van. De természetesen függ még az Ön anyagi lehetőségeitől is, hiszen a cirkónium felépítmény drágább, mint a titán.

A felépítmények két típusa ismeretes:

 • 1Hagyományos felépítmények: a végleges fogművet a fogorvos egy speciális ragasztóanyaggal véglegesen rögzíti
 • 2Csavarokkal rögzített felépítmények: technológiájukból fakadóan egy bontható kötést tesznek lehetővé, azaz ha a jövőben bármikor szükség lehet a pótlások korrekciójára vagy cseréjére, akkor az nagyon egyszerűen elvégezhető. Bonyolult beavatkozást nem igényel. A fogorvos egyszerűen lecsavarozza a pótlást, a fogtechnikus elvégzi a szükséges korrekciót és ezt követően a fogorvos visszacsavarozza a fogpótlást. Így a beavatkozás gyors, fájdalommentes és költségkímélő. 

A befejező részlet a korona, mely szintén lehet cirkónium vagy fémváz alapú. Itt is, hasonlóan a felépítménynél, titán felépítményre fémvázas, cirkónium felépítményre cirkónium vázas korona javasolható.

Jöjjön el a Móricz Dental rendelőjébe egy térítésmentes implantációs konzultációra és mi minden Önben felmerülő kérdésre örömmel adunk választ. Ezen túlmenően pedig segítünk kiválasztani az Ön számára ideális implantációs megoldást is.Nem utolsó sorban pedig kezelési tervet készítünk Önnek, melyből a teljes beavatkozás költségei is pontosan ki fognak derülni az Ön számára.

Felkészült implantológusainkhoz a +36 1 36 11 222-es telefonszámon vagy az űrlap kitöltésével tud időpont kérni. Ez a konzultáció természetesen semmilyen kötelezettséget nem jelent az Ön számára, de tökéletesen alkalmas arra, hogy pontos képet kapjon hiányzó fogainak személyre szabott megoldási lehetőségeiről.

  Milyen beavatkozás érdeklik Önt?

  Családi neve *

  Utóneve *

  Mobiltelefon száma *

  E-mail címe

  A fogászati probléma rövid leírása

   

  Ehhez a témához még kacsolódik néhány fontos információt tartalmazó oldal. Kérjük olvassa el ezeket is a lenti dobozokra kattintva: