1114 Móricz Zsigmond körtér 3/a | Bejelentkezés: +3613611222
Nyitva tartás: H - P: 8.00-20.00 Sz: 9.00-15.00
Közvetlenül a 4 Metró F kijáratánál

A fogbeültetés fontossága

implantacio_2

Fogbeültetés 98,5%-os sikerrel

A fogbeültetés egy egészséges páciens számára semmilyen szervezeti megterhelést nem jelent, a műtét nem jár fájdalommal, mivel helyi érzéstelenítésben történik. A fogbeültetés egy nyugalomban lévő, gyulladásmentes környezetben történik, ezért a helyi érzéstelenítés tökéletes fájdalommentességet garantál az Ön számára a műtét teljes ideje alatt.

 

A fogbeültetés a következő 6 egyszerű lépésből áll:

Diagnózis:
A fogbeültetés előtt egy teljes fogászati kivizsgálás történik. A precíz diagnózis felállításához egy digitális 3D-s CT felvételre van szükség, amelynek elkészítésére már rendelőnkben is van lehetőség. A Vatech Pax-i 3D digitális panoráma röntgen és CT egy szervezetbarát és környezetkímélő technológiára épülő korszerű diagnosztikai eszköz, amely lehetővé teszi a legpontosabb diagnózis felállítását és a személyre szabott kezelések megtervezését.
Kezelési terv- és árajánlat készítés:
A diagnózis eredménye alapján a kezelőorvos javaslatot tesz a foghiány pótlására és Önnel egyeztetve készíti el a kezelési tervet, melyről írásos ajánlatot készít. Ebből aztán egyértelműen kiderül az Ön számára, hogy milyen lépésekből áll és mennyibe fog kerülni a teljes beavatkozás.
A beavatkozás előkészítése:
A műtét előtt a szájüregnek baktériummentesnek kell lennie, éppen ezért a fogorvosa rendbe rakja a meglévő kisebb problémákat és egy szájhigiéniai kezelés segítségével előkészíti a tiszta és baktériummentes közeget a sikeres beavatkozáshoz.
A műtét:
Maga a műtét helyi érzéstelenítésben történik. Mivel a csontszövetekben kevesebb az idegvégződés, ezért a műtét szinte semmilyen fájdalomérzettel nem jár. Miután Ön megkapta az érzéstelenítőt és annak hatása már érvényesül, az implantológus egy speciális sebészeti készülékkel elkészíti a mesterséges foggyökér helyét és rögzíti az előre megtervezett méretű implantátumokat a csontba.(Bizonyos esetekben előfordul, hogy a fogbeültetés nem végezhető el, mert a rendelkezésre álló csontállomány nem megfelelő, mert az állcsont nem elég széles vagy magas. Ilyen esetekben a fogbeültetés előtt csontpótlásra van szükség.)Az implantátum behelyezése után rákerül az ínyformázó gyógyulási csavar, majd a fogbeültetés műtét utolsó lépéseként az íny varrattal lezárásra kerül. A steril gyógyuláshoz mindenképpen szükséges, hogy az implantátum teljesen elzárva legyen a külvilágtól, az összevarrt íny ezt biztosítja.
A gyógyulási periódus:
A műtétet követően 2-3 hónapos gyógyulási periódus következik a páciens csontminőségének és egészségi állapotának függvényében.Ez idő alatt, ha szükséges (frontfogak esetében) Ön egy ideiglenes koronát vagy hidat kap, amelynek az a sajátossága, hogy nem kerül terhelésre, így zavartalanul biztosítja a teljes gyógyulási folyamatot, de lehetővé teszi, hogy teljes értékű életet éljen és ne maradjon fogak nélkül erre a rövid időszakra sem.
A végleges pótlás átadása és a folyamat befejezése:
A gyógyulási periódust követően az implantátumokra rákerülnek a felépítmények, melyekre a fogtechnikai laboratórium esztétikus és az eredeti fogaihoz megtévesztésig hasonló fogpótlást készít el egy hét alatt.A fogorvos bepróbálja az Ön elkészült fogpótlását és ha az mindenben megfelel az Ön igényeinek (kényelem, rágóképesség, fogszín, fogforma), akkor azt véglegesen beragasztja vagy becsavarozza (attól függően, hogy Ön milyen megoldást választott) és ezzel a folyamat véget ér.

Egy-egy hiányzó fog teljes értékű pótlása

Amíg az implantációt nélkülöznünk kellett, addig egy fog pótlásakor a mellette lévő szomszédos fogakat kellett lecsiszolni, mivel az a két fog adta a stabilitást a fogpótlás számára. Ez azt jelentette, hogy egyetlen fog pótlásához akár két egészséges fogat kellett „feláldozni”, mert más módon nem vált lehetővé a fogpótlás stabil rögzítése. A fogászati implantációval azonban ez gyökeresen megváltozott.

fogbeultetes_3

Hiányzó fogak pótlása implantátumokkal

Az elveszített fog helyére ma már egy implantátum kerül, amire rákerülhet a megfelelő korona. Így olyan módon tehető teljessé újra a mosolya, hogy egyetlen meglévő egészséges fog sem sérül.

 

Sorvégi hiányzó fogainak pótlása

Az implantációt megelőző korszakban a rögzített híd kizárólag akkor volt elkészíthető, ha a sorvégi fog (az utolsó fog, kivéve a bölcsesség fogat) nem hiányzott, hiszen ez adta meg a híd stabilitásának lehetőségét. Nélküle nem volt megoldható a híd rögzítése.

Ma már ez sem okoz problémát, hiszen fogbeültetés révén pótolható a sorvégi fog, illetve annak gyökere, így lehetővé válik több tagból álló híd készítése rögzített módon is.

A hátsó pillérfog helyére, valamint a híd másik végén lévő első foghiány helyére kerül egy-egy implantátum fogbeültetés által, így el lehet készíteni a rögzített hídpótlást anélkül, hogy a sorvégi foghiány problémát okozna.

 

Teljes fogatlanság sikeres kezelése fogbeültetéssel

A teljes foghiány pótlására régebben kizárólag a rögzítés nélküli kivehető fogpótlás állt rendelkezésre, ami közel sem biztosította azt a kényelmes és biztonságos pótlást, amire a páciensek vágytak és nem is volt túl esztétikus ez a megoldás.

Ma már teljes foghiány esetében több lehetőség is rendelkezésünkre áll. Az Ön egyéni ízlésétől, illetve igényétől függ, hogy mely megoldást részesíti előnyben:

 

Kivehető fogsor rögzítése fogbeültetés révén

Ebben az esetben 2-4 fogbeültetés szükséges, ez biztosítja a kivehető fogpótlás stabilitását, teljes rögzítését. Rágás- és beszéd szempontjából semmilyen hátrány nem éri a felhasználót, a kivehető fogpótlást csak akkor kell eltávolítani, amikor a protézis alatti rész tisztítása esedékessé válik.

A fogbeültetés révén olyan stabil elhorgonyzást kap a kivehető fogpótlás, hogy az egyáltalán nem fog elmozdulni, lötyögni használat közben. Ez jelentős életminőség javulást okoz a teljes foghiánnyal küzdő páciensek számára.

 

Rögzített körhíd készítése több fogbeültetés révén

Teljes foghiány esetén is a legtöbb ember, érthető okokból, idegenkedik a kivehető fogpótlás lehetőségétől. Ma már az ő számukra is van ideális megoldás a fogbeültetés technológiájának köszönhetően.

fogbeultetes_2

Rögzített körhíd készítése fogbeültetéssel

Amennyiben valakinek teljes foghiány a problémája, de nem szeretne kivehető fogpótlást, abban az esetben rögzített körhíd készíthető számára. Ehhez 6-8 implantátum beültetésére van szükség, mely révén tökéletes stabilitás biztosítható a körhíd számára.

A modern technológiának köszönhetően ma már olyan felépítmények készíthetők, melyek lehetővé teszik, hogy teljes foghiány esetén is gyönyörű fogsort kapjon a páciens, amelynek természetes a megjelenése, így a legnagyobb hasonlóságot mutatja az eredeti fogakhoz.

Mivel a fogbeültetés révén a körhíd teljesen stabil és terhelhető, ezért funkcionálisan is a valódi fogak értékével bír a teljes felépítmény.

A fogbeültetés összetett folyamat éppen ezért javasoljuk, hogy erről a kérdésről mindéképpen konzultáljon egy felkészült szakemberrel. Ennek a legegyszerűbb módja egy térítésmentes konzultáció rendelőnkben egy implantológussal, aki már évtizedes gyakorlattal rendelkezik a fogbeültetés területén.
Várjuk tehát Önt egy beszélgetésre, ami természetesen semmilyen kötelezettséget nem ró Önre.Kérjük, hívja fel a + 36 1 36 11 222-es telefonszámot és jelezze munkatársunknak, hogy Ön egy térítésmentes implantációs konzultáción szeretne részt venni, vagy töltse ki ezt az  űrlapot:

  Milyen beavatkozás érdeklik Önt?

  Családi neve *

  Utóneve *

  Mobiltelefon száma *

  E-mail címe

  A fogászati probléma rövid leírása

  Ehhez a témához még kacsolódik néhány fontos információt tartalmazó oldal. Kérjük olvassa el ezeket is a lenti dobozokra kattintva: