1114 Móricz Zsigmond körtér 3/a | Bejelentkezés: +3613611222
Nyitva tartás: H - P: 8.00-20.00 Sz: 9.00-15.00
Közvetlenül a 4 Metró F kijáratánál

A csontsorvadás megakadályozása

Csontsorvadás

Csontsorvadás megakadályozása fogbeültetéssel

A csontsorvadás kialakulásának több oka is lehet. Az  egyik ilyen kiváltó ok a hiányzó fogak pótlásának hosszabb ideig történő halogatása.

Amikor egy vagy több fogunkat elveszítjük, akkor étkezéskor a megmaradó fogainkat aránytalan terhelés éri. Ez a jelenség hosszú távon kimozdítja a hiányzó fogak melletti egyébként egészséges fogakat, így azok bedőlhetnek vagy elvándorolhatnak helyükről.

Az aránytalan terhelés másik káros mellékhatása, hogy a hiányzó fog helyén a csont sorvadásnak indul. Ennek az a komoly kockázata, hogy ha ezt időben nem fedezzük fel, akkor a csontsorvadás egy olyan szintet is elérhet, hogy már lehetetlenné válik mesterséges foggyökér beültetése arra a helyre.

Ebben a sajnálatos esetben már más megoldást kell keresni a hiányzó fogak pótlására, ami sok esetben a meglévő, egyébként egészséges fogak „feláldozásával” jár.

Érdemes tehát a lehető legrövidebb időn belül pótoltatnia hiányzó fogait, mert így elkerülheti a csontpótlás veszélyét.

Előrehaladott esetekben előfordul, hogy a fogbeültetés már nem végezhető el, mert a rendelkezésre álló csontállomány nem megfelelő és nem képes befogadni az implantátumot. Ez azért fordulhat elő, mert az állcsont nem elég széles vagy magas. Erre az esetre is van megoldás a Móricz Dentalban, mert ilyen esetekben a fogbeültetés előtt csontpótló beavatkozást végzünk.

Bizonyos esetekben előfordul, hogy a fogbeültetés nem végezhető el, mert a rendelkezésre álló csontállomány nem megfelelő, ilyenkor van szükség fogbeültetés előtti csontpótlásra.

A csontpótlás technikáját elsősorban az határozza meg, hogy a fogbeültetés mely állcsonton kerül elvégzésre, tehát hol alakult ki olyan mértékű csonthiány, ami miatt nélkülözhetetlen a csontpótlás.

A csontpótló beavatkozást a Móricz Dental rendelőjében felkészült és nagy szakmai tapasztalattal bíró szájsebész szakorvosok végzik el nagy biztonsággal.

Ha úgy gondolja, hogy ez a kockázat Önnél is fennáll, akkor jöjjön el a Móricz Dental rendelőjébe egy térítésmentes konzultációra, ahol pontosan kiderül, hogy Ön is veszélyeztetett-e, és ha igen, akkor milyen implantációs megoldás képzelhető el az Ön esetében.

A konzultációra a +36 1 36 11 2222-es telefonszámon vagy a lenti űrlap segítségével tud jelentkezni. Várjuk Önt szertettel.

  Milyen beavatkozás érdeklik Önt?

  Családi neve *

  Utóneve *

  Mobiltelefon száma *

  E-mail címe

  A fogászati probléma rövid leírása

   

  Ehhez a témához még kacsolódik néhány fontos információt tartalmazó oldal. Kérjük olvassa el ezeket is a lenti dobozokra kattintva: